mandag 2. mars 2020

The rains have started


….and the times, they are changing…

Den siste uken har varmen vært intens, mye mer intens varme enn tidligere. Det har virket som om gradene har steget litt for hver dag. Svetten renner uten at du trenger (..eller orker) å gjøre noe som helst. Dagene i praksis, med tette uniformer har vært på grensen til uutholdelig. Kveldene har også vært overraskende varme og klamme. Man sitter med hår som ser nydusjet ut, hele kvelden. I går begynte det å rumle og brake i det fjerne. Noen få dråper, men ikke nok til å kalle det regn. Det var godt å kjenne temperaturen hadde sunket noen hakk i går kveld. Nattehimmelen hadde et grålig slør over de ellers så klare stjernene. I dag åpnet himmelen seg.

Et bananblad gjør nytten. 


I «School health» programmet stod «Home visits» på planen  i dag. Utstyrt med et par paraplyer til fots gjennom buskas og landsbyer, på vei for å veilede foreldre og barna om ulike helserelaterte utfordringer. Vi fikk komme inn under tak utenfor jordhytta, og fikk sitte på en stråmatte ved varmen fra bålet sammen med familien på 7.

Her sitter vi, tørt og trygt mens det dundrer og braker rundt oss
Sleipe og glatte stier. Det blir veldig tydelig for oss hvordan de ulike utfordringene som sår, sopp, skabb og lavt væskeinntak kan oppstå når vi får se det store bildet. Det er sa vi virkelig ser sammenhengen og hvor sårbare disse menneskene er når naturen rår.


Tilbake i bussen kan vi spise maten vår tørt, og vi kan se frem til å komme tilbake til senteret for en dusj og rene klær… De som bor her, har ikke den samme muligheten. Det setter vår opplevelse av denne regnskyllen i ett annet perspektiv.


Men, vi gleder oss over regnet. Det er som forventet, om enn kanskje noen uker for tidlig.


Ikke like godt drenert overalt
Det er nødvendig skal åkrene gro og lagrene igjen fylles. Men det kan naturligvis by på noen ekstra utfordringer også.

Like blid  om vi må dytte bussen, eller gå noen hundre meter til fots

Det kan by på noen utfordringer, dette regnet..


Vi tar beina fatt og tusler hjemover

Litt knall og fall må man regne med

Vi tåler litt regn, men håper det gir seg til helga igjen.

Na kesho pia ni siku . Imorgen er en ny dag 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar